Wat nu Bodrum heet, werd in de oudheid Halikarnassos genoemd. In deze Grieks-Helleense stad stond één van de zeven wereldwonderen: het graf van Mausolos. Bodrum is tegenwoordig een moderne badplaats. De stad ligt in een prachtige baai met in het midden de imposante Middeleeuwse burcht.

In Bodrum verveelt u zich nooit want het bruist van de activiteiten, zowel overdag als 's avonds, het staat niet voor niets bekend als de stad met het meest swingende nachtleven in Turkije.

Bodrum beschikt over een aantal kleinere zandstranden en een aantal stranden met kiezels en grind. De zandstranden zijn geschikt voor kinderen, mede omdat de zeebodem hier vrij geleidelijk afloopt. Bovendien zijn er diverse faciliteiten, waaronder verhuur van ligbedden en parasols.


Activiteiten & Excursies

St. Petrusburcht
Dit kasteel dateert uit de vijftiende eeuw en was van origine bedoeld om de stad te beschermen ten tijde van de kruistochten. In het kasteel is een museum waarin de belangrijkste historische vondsten uit de omgeving tentoongesteld zijn. De burcht biedt een schitterend uitzicht over de baai, het centrum en de haven van Bodrum.

Mausoleum
Dit kolossale grafmonument werd rond 300 voor Christus voor koning Mausolos gebouwd. Het behoorde tot de zeven wereldwonderen van de klassieke oudheid. Tegenwoordig is er weinig meer van het complex over en zijn er alleen nog op het grondoppervlak enkele vondsten te aanschouwen. Aangelegen ligt het schitterende gerestaureerde theater vanuit waar u van een prachtig uitzicht kunt genieten.

Pamukkale
Een bijzonder natuurverschijnsel dat ook wel het 'Katoenen Kasteel' genoemd wordt. Het is een plek waar kalkhoudende warmwaterbronnen al eeuwenlang uit de grond omhoog komen. Dit heeft ertoe geleid dat er enorme kalkterrassen zijn gevormd. In vroegere tijden werden deze natuurbronnen gebruikt als thermaal baden. Een bezoek aan deze plaats is zeker een aanraderWatersportactiviteiten
Het is in Bodrum mogelijk om tegen een aangenaam tarief uw duikbrevet te halen bij één van de vele duikscholen. Als u op zoek bent naar een andere vorm van actie, kunt u natuurlijk ook waterskiën, jetskiën, kanoën, banaanvaren, windsurfen of zeilen.

Boottochten
De luxe jachthaven van Bodrum is een plek waar niet alleen heel veel moois te zien is, maar vanwaar u ook boottochten naar diverse plekken in de omgeving kunt maken. U gaat dan bijvoorbeeld naar het Griekse buureiland Kos of naar de ruïnes van Knidos: een havenstad uit de oudheid.

Houdt u er wel rekening mee dat er veel verschillende tochten zijn, zowel qua invulling als qua prijs. U zult wandelend langs het water veelvuldig overgehaald worden om mee te gaan. Wij raden u aan om goed te oriënteren alvorens u een keuze maakt.
Indien u besluit om met de ferry naar Kos te gaan, doe dit dan niet op een zondag, omdat dan bijna alles gesloten is.

Markt
Elke dinsdag en vrijdag is er een gezellig drukke Turkse markt in Bodrum. Een bezoekje is zeker de moeite waard, ook omdat de prijzen hier nog wat lager liggen dan in de verschillende winkeltjes. Zeker als u er rekening mee houdt dat afdingen onderdeel van het spel is.

Efeze
Een bezoek aan deze wereldberoemde ruïnestad is meer dan de moeite waard. U krijgt een stuk historie te zien dat typisch is voor het oude Turkije. Er zijn tal van opgravingen die u onder informatieve begeleiding kunt gaan bekijken.
Download hier uw cityguide van Bodrum (pdf-formaat)

Sudtours

Do's & Dont'sReiservaringen

Maak zelf een vakantiewidget op www.travelmap.nl

Bekijk meer informatie over BodrumAutohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap