De Noord Egeïsche kust heeft mooie stranden en leuke plaatsen. Klinkende namen als Troje en Assos bevinden zich in deze streek. Vooral de eerstgenoemde plaats dient men even te bezoeken. In Truva, zoals de Turken de plaats noemen, zijn verschillende ruïnes te aanschouwen. Een populaire bezienswaardigheid in de stad is de replica van het paard van Troje.

meer informatie

ăesme

De mooi gelegen, oude havenplaats Çesme, wat Turks is voor bron, staat bekend om haar veertiende eeuwse fort en historische ruïnes. Vanuit deze plaats varen excursieboten en carferries naar het Griekse eiland Chios en Italië. Langs de haven loopt een korte, levendige en autovrije promenade met een aantal gezellige terrasjes. Aangezien er in Çesme altijd wind staat, is het er een waar paradijs voor windsurfers.

meer informatie

Gümüldür

Wilt u er even helemaal tussenuit? Boek dan een zonvakantie naar Gümüldür en geniet van een cocktail op een terras, wandelen door karakteristieke steegjes, vers fruit op kleurrijke markten en uiteraard de combinatie van zon, zee en strand. Op Arke.nl boekt u naast uw zonvakantie naar Gümüldür heel eenvoudig een huurauto, zodat u de gelegenheid hebt ook de omgeving van Gümüldür te verkennen.

meer informatie

Kusadasi

Kenmerkend aan het plaatsje Kusadasi zijn de vele autovrije straatjes en pleinen. De badplaats heeft een groot centrum met zeer veel winkeltjes, uitgaansgelegenheden en restaurants. Voor de historische liefhebber is er genoeg te zien, want in Kusadasi zijn nog vele sporen te vinden van de Grieken en Romeinen. Op ongeveer één uur varen ligt het prachtige Griekse eiland Samos, waar vaak meerdere keren per dag schepen heen varen.

meer informatie

Özdere

Özdere is een knus, toeristisch dorpje met een langgerekte kuststrook. Naast hotels en appartementen voor de toeristen, staan er ook veel typisch Turkse vakantiewoningen die door de lokale bevolking bewoond worden. Vanwege het heldere zeewater, de brede stranden en de schitterende natuur zal Özdere binnen niet al te lange tijd uitgroeien tot een populaire badplaats. De plaats is opgedeeld in drie wijken met ieder een mooi, breed en langgerekt zandstrand.

meer informatie

Autohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap