Het natuurschoon van de Lycische Kust is weergaloos. Dit gebied kent mooie stranden, schitterende baaien en een betoverende lagune. Laat u verrassen door de levendigheid in Fethiye en breng een bezoekje aan de rotsgraven aldaar. Liever een fikse wandeling door de mooie natuur? Loop dan eens door de Saklikent Kanyon, een kloof die dwars door de bergen gaat.

meer informatie

Dalyan

Het aan de delta van de Kalibis rivier gelegen Dalyan is een zeer idyllisch vissersdorpje. De riviermonding en het Iztuzu strand, gelegen aan de kust, zijn prachtige beschermde natuurgebieden. Door de mix van zout- en zoetwater leven in dit gebied vele vissen, ander waterdieren en vogels. Het witte strand met de blauwe zee vormt het broedgebied van de Caretta-Caretta schildpad. Daarom wordt dit strand ook wel Turtle Beach genoemd. Dalyan is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar de vele (historische) trekpleisters in de omgeving. Bezoek eens de, in de rotsen uitgehouwen Lyrische koningsgraven, de ruines van het antieke stadje Caunos, het oude Dalyan met haar tuinen en wilgen of de dampende modderbaden aan het Köycegiz-meer.

meer informatie

Fethiye

De langgerekte havenplaats Fethiye is de grootste plaats aan de Lycische kust, en een aantrekkelijke plaats voor zowel strandgangers als cultuurliefhebbers. De plaats bestaat feitelijk uit twee delen: het oorspronkelijke dorp en de toeristische wijk Çalis. Achter de (jacht)haven loopt een brede, autovrije havenkade met vele terrasjes en een aantal kleine parken. Achter deze kade ligt het oorspronkelijke dorp, waarvan een deel van het oude centrum in de jaren vijftig van de vorige eeuw door een aardbeving verwoest is. De, in een rotswand uitgehakte Lycische graven van Fethiye zijn de best bewaarde graven in hun soort en zeker een bezoek waard.

meer informatie

Gökova

Wilt u er even helemaal tussenuit? Boek dan een zonvakantie naar Gökova en geniet van een cocktail op een terras, wandelen door karakteristieke steegjes, vers fruit op kleurrijke markten en uiteraard de combinatie van zon, zee en strand. Op Arke.nl boekt u naast uw zonvakantie naar Gökova heel eenvoudig een huurauto, zodat u de gelegenheid hebt ook de omgeving van Gökova te verkennen.

meer informatie

Išmeler

Içmeler is rustig plaatsje met brede, schone stranden en een fraai uitzicht op de groene eilandjes voor de kust. Het was ooit een zelfstandig vissersdorpje, maar tegenwoordig is het een voorstad van het populaire Marmaris. Içmeler bestaat in wezen uit drie delen: het oorspronkelijke dorp, een aangrenzende wijk en een toeristisch deel. Achter het strand is een wandelpromenade met vele eet- en uitgaansgelegenheden. Deze promenade loopt helemaal door tot aan Marmaris.

meer informatie

Marmaris

Het plaatsje Marmaris ligt aan de haven en heeft een fraai uitzicht op de eilandjes voor de kust. Het is één van de meest populaire badplaatsen van Turkije, en in de zomer weten veel toeristen de plaats dan ook te vinden. Langs het strand bevindt zich de wandelpromenade met veel gezellige restaurants en barretjes. Marmaris heeft maar liefst drie centra, waarvan het oude centrum aan de rand van Marmaris is gesitueerd. Gelegen aan de voet van een heuvel waar de restanten van een oud fort nog zichtbaar zijn.

meer informatie

Ölüdeniz

De knusse badplaats Ölüdeniz is door zijn mooie ligging en omgeving een waar paradijs te noemen. Het hagelwitte strand met de azuurblauwe zee vormden dan ook het decor voor een deel van de bekende film 'The Blue Lagoon'. Het dorp wordt omgeven door vele bergen, waardoor de plaats erg in trek is bij paragliders. Vanaf één van de gezellige terrasjes aan de promenade is de schitterende zonsondergang van Ölüdeniz te bewonderen. Een bezoek aan de, tot beschermd natuurgebied bestempelde lagune maakt de vakantie onvergetelijk.

meer informatie

Sarigerme

Mensen die op vakantie graag de rust opzoeken, zijn in Sarigerme aan het juiste adres. Dit knusse plaatsje ligt redelijk afgelegen in een groene omgeving. Vanaf het zandstrand heeft men een mooi uitzicht op Baba, een voor de kust gelegen eiland.

meer informatie

Autohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap