Zonvakantie Ege´sche Kust

De Egeïsche kust heeft het allemaal: prachtige baaien, levendige plaatsen en historische bezienswaardigheden met een hoofdletter! Zo mag Efeze het Turkse Walhalla genoemd worden voor cultuurminaars, terwijl Gümbet een parel van een badplaats is. In Izmir vindt men een typisch oosterse bazaar waar men leuke aandenken kan kopen en ongegeneerd kan afdingen. Buiten de stad, op de Pagos-Berg, kan men het Fluwelen Slot bezoeken, vanwaar men een prachtig uitzicht op het gebied heeft.

meer informatie

Akyarlar

Akyarlar is een knusse badplaats met drie stranden en een kleine jachthaven. Achter deze haven liggen enkele gezellige horecagelegenheden. Vanuit Akyarlar heeft u een mooi uitzicht op het Griekse eiland Kos.

meer informatie

Bitez

Bitez is een dorp waar men echt van de rust kan genieten, maar ook de gezelligheid van het levendige centrum van Bodrum en Gümbet zijn dichtbij. Feitelijk bestaat Bitez uit twee delen: het oorspronkelijke, authentieke Bitez, wat twee kilometer landinwaarts ligt, en de aan de zee gelegen wijk Bitez Yali. Het oorspronkelijke dorp met haar smalle straatjes, gelegen in een brede, vlakke vallei met groene olijf- en citrusboomgaarden is zeker een bezoek waard. Vakantiegangers houden zich echter op in Bitez Yali, waardoor deze wijk eigenlijk als een zelfstandige badplaats kan worden beschouwd. Bitez komt heel rustiek over, doordat hoogbouw in deze plaats niet is toegestaan.

meer informatie

Bodrum

Bodrum is een levendige havenstad die zijn originele charme van vroeger heeft behouden. In Bodrum bevinden zich nog huisjes in die typische 'Ottoman' bouwstijl: vierkant en wit. De haven is bezaaid met leuke restaurantjes en de meest prachtige zeilboten liggen er aangemeerd. De plaats heeft een grote variatie aan uitgaansgelegenheden en winkels. Bodrum is enkele kleine strandjes rijk. Ter hoogte van het centrum ligt een schiereiland, waarop een prachtig kasteel gevestigd is. Andere bezienswaardigheden zijn de acht windmolens. Deze liggen aan de uiterste zuidwestrand van de plaats. De molens zijn tot 1960 gebruikt om maïs en koren te malen.

meer informatie

Bodrum-Išmeler

Bodrum, een levendige badplaats, heeft een unieke sfeer met de traditionele witte huizen, het middeleeuwse kasteel, de schilderachtige jachthaven en de smalle steegjes. U kunt winkelen in de vele winkels van Bodrum of u gaat heerlijk eten en drinken in één van de vele restaurants. Bodrum kent eveneens een bruisend nachtleven met trendy bars, gezellige terrassen en discotheken. Içmeler ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van Bodrum;hier bevinden zich ruim opgezette hotels met diverse faciliteiten. De plaats bestaat uit drie delen: het oorspronkelijke dorp, een aangrenzende wijk en een toeristisch deel. Achter het strand is een wandelpromenade met vele eet- en uitgaansgelegenheden.

meer informatie

Gümbet

Gümbet ligt aan een mooie baai, aan de voet van een met struiken begroeide heuvel. De kuststrook is vrij vlak, maar landinwaarts is het dorp heuvelachtig met smalle, hellende en kronkelende wegen. Vanuit de baai is er een fraai uitzicht op de typische windmolens van Gümbet. De plaats zelf is vrij rustig maar heeft een druk, toeristisch en levendig centrum met diverse (souvenir)winkels, bars en restaurantjes. Het uitgaansleven in deze plaats is dan ook bruisend te noemen. Direct aan het strand loopt een levendige wandelpromenade met winkeltjes, bars en restaurants die heerlijke Turkse gerechten serveren.

meer informatie

Gundogan

Wilt u er even helemaal tussenuit? Boek dan een zonvakantie naar Gündogan en geniet van een cocktail op een terras, wandelen door karakteristieke steegjes, vers fruit op kleurrijke markten en uiteraard de combinatie van zon, zee en strand. Op Arke.nl boekt u naast uw zonvakantie naar Gündogan heel eenvoudig een huurauto, zodat u de gelegenheid hebt ook de omgeving van Gündogan te verkennen.

meer informatie

Torba

Het vroegere vissersdorpje Torba is een kleine, rustige badplaats met weinig uitgaansmogelijkheden. Het bruisende Bodrum ligt echter op slechts vijf kilometer afstand. Vanaf de kiezel- en grindstranden kunnen verschillende watersporten beoefend worden en worden diverse excursies georganiseerd naar de eilanden voor de kust.

meer informatie

Türbükü

Wilt u er even helemaal tussenuit? Boek dan een zonvakantie naar Türbükü en geniet van een cocktail op een terras, wandelen door karakteristieke steegjes, vers fruit op kleurrijke markten en uiteraard de combinatie van zon, zee en strand. Op Arke.nl boekt u naast uw zonvakantie naar Türbükü heel eenvoudig een huurauto, zodat u de gelegenheid hebt ook de omgeving van Türbükü te verkennen.

meer informatie

Turgutreis

Midden in het langgerekte Turgutreis met zijn authentieke centrum en smalle straatjes, ligt een gezellig plein met een grote moskee, diverse restaurantjes, bars en winkeltjes. Aan dit plein grenst een kleine haven waar veel bootjes liggen aangemeerd. Vlak daarnaast ligt een recent gerenoveerde luxe jachthaven. Turgutreis biedt een prachtig uitzicht op de Griekse eilanden Kos en Kalymnos, en vanuit deze plaats kan een wandeling gemaakt worden langs verschillende pleintjes en kleine parken

meer informatie

Yaliciftlik

Wilt u er even helemaal tussenuit? Boek dan een zonvakantie naar Yaliciftlik en geniet van een cocktail op een terras, wandelen door karakteristieke steegjes, vers fruit op kleurrijke markten en uiteraard de combinatie van zon, zee en strand. Op Arke.nl boekt u naast uw zonvakantie naar Yaliciftlik heel eenvoudig een huurauto, zodat u de gelegenheid hebt ook de omgeving van Yaliciftlik te verkennen.

meer informatie

Yalikavak

Yalikavak is van oorsprong een vissersdorpje met drie kleine havens, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een kleine badplaats. Hoewel Yalikavak erg in trek is bij de Turkse jetset, kent de plaats nog weinig massatoerisme en wordt het dorpje nog voornamelijk bewoond door de lokale bevolking. Kenmerkend aan Yalikavak is een heuvel met de ruines van drie oude windmolens. Aan de waterlijn is een dergelijke oude windmolen nagebouwd. In de plaats zijnnaast de vele restaurantjes en winkeltjes, ook een aantal typische Turkse koffiehuizen en kunstnijverheidswinkeltjes te vinden.

meer informatie

Autohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap