Deze kust wordt in Turkije ook wel "Klassieke Kust" genoemd.
De zee is hier diepblauw en grenst aan olijfbomen, naaldbomen, rotsen en lange uitgerekte stranden.
Bekende toeristenplaatsen aan deze kust zijn bijvoorbeeld Fethiye en Marmaris. De grootste stad die in de buurt ligt van deze kust is Izmir (vroeger bekend als Smyrna). In 1922 is het oude Smyrna geheel verwoest tijdens een poging van Atatürk om de stad te heroveren op de Grieken.
U vindt aan deze kust dan ook zeer veel Hellenistische bouwwerken die gebouwd zijn tijdens de Griekse bezetting. Bekend voor Griekenland, zoals u wellicht weet, zijn de witte geschilderde huisjes die ook hier aan deze kust in grote aantallen zijn te vinden.
De kleine vissersplaatsjes zijn een aanrader om te bezoeken.


meer informatie

Vakantie Išmeler

De plaats Içmeler ligt aan de Lycische Kust, 9 kilometer van Marmaris en heeft prachtige stranden en een azuurblauwe baai. De brede stranden en de zeebodem die geleidelijk afloopt, maken het een ideale plaats voor gezinnen met kinderen. Ook is het een favoriete plaats voor jongeren die willen duiken of andere watersporten willen beoefenen. In het leuke en gezellige centrum is er voldoende vertier te vinden in de diverse restaurants, barretjes, winkeltjes en discotheken. Binnen een kwartier bent u met de goedkope Dolmusbus in het gezellige centrum van Marmaris. Alles voor een rustige, gezellige vakantie en een perfect strand is hier aanwezig!
meer informatie

Hotel l'Etoile Beach

Houdt u van het strand, maar wilt u ook graag dicht bij het levendige centrum verblijven? Verblijf dan in Hotel L’Etoile! Dit complex ligt direct aan het prachtige strand èn in het centrum van het gezellige kustplaatsje Içmeler. Als u liever toch het drukkere centrum van Marmaris op wilt zoeken kan dat gemakkelijk met de dolmus. Naast de geweldige ligging biedt dit hotel u faciliteiten voor zowel een ontspannen als een actieve vakantie. Relax in het zwembad, de sauna of de hamam of leef u uit op de tennisbaan in het fitnesscentrum of met uw kinderen in de speeltuin. Dit is een heerlijke zonbestemming!
meer informatieVakantie Marmaris

De sfeervolle badplaats Marmaris is bij Nederlanders één van de meest geliefde bestemmingen in Turkije. Deze vrij uitgestrekte stad, die langs een mooie baai is gebouwd, biedt dan ook alles wat nodig is voor een heerlijke vakantie. Naast een gezellig strand met diverse watersportfaciliteiten biedt Marmaris een idyllisch haventje, een bruisend uitgaansleven met vele leuke barretjes en prima restaurants en een grote bazaar waar u heerlijk kunt winkelen. Marmaris heeft eigenlijk meerdere centra, namelijk het centrum waar zich de bazaar, de haven en de barstreet bevinden alsmede de boulevard en de hoofdweg waarlangs ook veel winkels en restaurants zijn. Dit is wat wij het nieuwe centrum noemen. Heeft u een dagje genoeg van het strand, dan kunt u deelnemen aan één van de vele excursies die voor u worden georganiseerd. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het schitterende Pamukkale, een dagtocht maken naar het nabijgelegen Griekse eiland Rhodos, wat van het land bekijken door middel van een jeepsafari of een bezoekje brengen aan een Turks bad. In Marmaris kunt u al vanaf een bedrag van slechts circa € 8,- per persoon heerlijk uit eten gaan.

meer informatie

Appartementen Verona

Appartementen Verona is een topcomplex waar u zich zeker zult vermaken! De appartementen liggen in een levendige omgeving, er zijn voldoende winkels en restaurants in de directe omgeving. Dankzij de gezellige sfeer beleeft u zeker een supervakantie hier. Het personeel is erg vriendelijk en de appartementen zijn goed verzorgd. Wat heeft u nog meer nodig?

meer informatieAutohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap