De westkust van Turkije, oftewel de Egeïsche Kust, is een betoverende wereld die perfect is voor je vakantie. Het gebied staat om zijn bijzondere oudheden en prachtige stranden. In het binnenland liggen zachtglooiende heuvels en door het milde Middellandse Zeeklimaat kunnen er olijven, wijn en tabak worden verbouwd. Daarnaast zijn er ook katoen-, olijf-en citrusboomgaarden. De meeste plaatsen aan de Egeïsche Kust hebben een oorspronkelijk deel en zijn zich later pas op het toerisme gaan richten. Eén van de eerste plaatsen die profiteerden van het internationale toerisme was Kusadasi.

Dit 600 kilometer lange kustgebied met vele baaien loopt van de Dardanellen tot aan Bodrum. Vlak voor de kust liggen de Griekse eilanden Lesbos, Samos en Chios. Grote badplaatsen aan de Egeïsche Kust zijn bijvoorbeeld Kusadasi, Bodrum en Gümbet. Aan de Egeïsche Kust vinden we ook de drukke havenstad Izmir. Izmir is qua grootte de derde stad van Turkije en heeft meer dan een miljoen inwoners.

In dit gebied van de Egeïsche Kust met een groot cultureel verleden vind je prachtige resten uit de oudheid. Zelfs op het Griekse vasteland zijn niet zoveel overblijfselen uit de Klassieke Oudheid te vinden als in dit deel van Turkije. Voorbeelden hiervan zijn Milete en Efese. Ook zie je in dit gebied een indrukwekkend natuurverschijnsel in de vorm van de kalksteenterrassen van Pamukkale. Van de mensen die wonen aan de Egeïsche Kust is bekend dat ze bijzonder vriendelijk, bescheiden en hulpvaardig zijn. Je zult je direct welkom voelen in dit gastvrije gebied.

meer informatie
Gümbet

Gümbet is een gezellige badplaats en ligt aan een prachtige baai met mooie zandstranden. Het plaatsje is tegen een glooiende heuvel aan gebouwd en heeft een sfeervol, levendig centrum. In Gümbet vind je voornamelijk laagbouw van witte huisjes, wat zorgt voor een gemoedelijke en knusse sfeer. Gümbet wordt door een heuvel gescheiden van de grote toeristische plaats Bodrum; een uitstapje hiernaartoe mag natuurlijk niet in je programma ontbreken!

Het achterland van Gümbet is heuvelachtig en aan de rand van de plaats vind je prachtige cipressen en boomgaarden met vijgen en olijven. In het westen grenst Gümbet aan de toeristenwijk van Bitez, de wijk Bitez Yali. Op de heuvel die Bodrum en Gümbet scheidt, vind je vervallen windmolens.

In het centrum van Gümbet en bij het Gümbet-strand vind je vele restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Het zijn voornamelijk internationale restaurants en Turkse kebabtentjes. Bijna alle gelegenheden hebben een terras, zodat je heerlijk buiten kunt genieten van de ondergaande zon. Er is één discotheek en er zijn diverse bars waar je lekker kunt dansen en gezellig een drankje kunt drinken in de avonduren.

Er zijn diverse stranden in de omgeving te vinden. Zo is er het Gümbet-strand, dat bestaat uit fijn grind en geleidelijk afloopt in de zee. Achter het strand vind je een winkelpromenade. Aan de westrand van het strand ligt een grind/kiezelstrook en aan de oostkant vind je een zandpad dat leidt naar het Oost-strand. Dit strand bestaat uit zand en fijn grind en loopt vrij snel af in zee.

Kortom: voor zon, zee, strand, lekker winkelen en eten zit je helemaal goed in Gümbet!

Vakanties Gumbet
Aanbiedingen Gumbet
Lastminutes GumbetTurgutreis

Turgutreis ligt op circa 20 kilometer van Bodrum en het centrum is kleinschalig en gezellig met diverse winkeltjes. Het is een nog vrij nieuwe vakantiebestemming. Net als Bodrum heeft ook Turgutreis een jachthaven met een nieuw winkelcentrum en op zaterdag is er een bazar. Voor leuke souvenirs zal je in Turgutreis vast en zeker slagen.

Het strand van Turgutreis is het mooiste strand van de regio. Dit is een breed, langzaam aflopend zandstrand. Er zijn ook ligbedden aanwezig, zodat je heerlijk zodat je heerlijk kunt ontspannen. In Turgutreis staat vanwege de ligging altijd een frisse aangename bries.

Vakanties Turgutreis
Aanbiedingen Turgutreis
Lastminutes TurgutreisBodrum

Gelegen in één van de mooiste baaien van de Turkse Middellandse Zee en omgeven door groene olijvenplantages wordt Bodrum ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd. Naast de vele toeristen komen ook veel Turkse en internationale kunstenaars, artiesten en sterren naar deze bruisende stad om te genieten en te ontspannen. Kristalheldere wateren, prachtige eenzame baaien, mooie stranden, indrukwekkende groene bergwanden met authentieke witgekalkte huisjes en windmolens. Deze adembenemende stad bied je werkelijk alles waar je ooit van droomde.
Ook ’s avonds zul je je geen moment vervelen met het grote aanbod van knusse restaurants, gezellige tavernes, lokale straatcafés, bars, pubs en discotheken.

Bodrum is grotendeels tegen een heuvel opgebouwd en de scheiding met de badplaats Gümbet wordt gevormd door een heuvel met vervallen windmolens. De jachthaven, met vele jachten en vissersboten, ligt centraal en op het schiereiland vind je een prachtig middeleeuws kruisridderkasteel. Even buiten de stad kan men heerlijk in de heldere en warme zee zwemmen en al snorkelend of duikend de onderzeese grotten en koraalriffen ontdekken.

Vakanties Bodrum
Aanbiedingen Bodrum
Lastminutes Bodrum

Kusadasi

Kusadasi is een grote, maar gezellige en vooral levendige badplaats aan de Egeïsche Kust. Het heeft een groot centrum met veel autovrije straatjes en heel veel winkels, uitgaansgelegenheden en restaurants. Er hangt een gemoedelijke en warme authentieke sfeer in de kleine straatjes, op de terrasjes en diverse pleintjes.

Kenmerkend voor Kusadasi zijn de witte minaretten die boven het oude centrum uit torenen, de mooie karavanserai ‘Mehmet Pasa’ en de levendige bazaar met de vele antiek-, tapijten- en lederwinkeltjes. Je kunt er dus heerlijk rondstruinen en op zoek naar souvenirs. Bij toeristen is de stad zeer geliefd, vanwege de ideale ligging op korte afstand van de stranden, de ruïnes, de eilanden en de natuurgebieden. Landinwaarts vind je prachtige olijf- en perzikbomen.

Kusadasi ligt rond een schitterende baai en is een belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen. veerverbindingen naar Istanbul, Izmir en de eilanden in de Egeïsche zee. Uiteraard is er ook een jachthaven.

In Kusadasi zelf zijn geen stranden, maar wel in de directe omgeving. De populairste zijn Silver Beach, Long Beach en Ladies Beach

Vakanties Kusadasi
Aanbiedingen Kusadasi
Lastminutes KusadasiOrtakent

Ortakent is mooi gelegen en biedt een prachtig op Bodrum. Je kunt vanuit Ortakent prima het hele schiereiland ontdekken. Aan de andere kant van Ortakent ligt Yashi. Geniet van uitgestrekte valleien die begroeid zijn met vijgen-, olijf- en mandarijnbomen. Het mooie kustgebied beschikt over meerdere prachtige stranden met daaraan gezellige restaurants en terrassen. Voor rust en optimale ontspanning ben je hier aan het juiste adres!

Vakanties Ortakent
Aanbiedingen Ortakent
Lastminutes OrtakentTorba

Dit rustige dorpje ligt in een prachtige baai aan de noordoostkant van het schiereiland en heeft een kleine, gezellige haven. In de omgeving vindt u veel romantische baaien en inhammen, waartussen kleine strandjes verscholen liggen. Het heuvelachtige, bosrijke achterland met de pijnbomen zult u absoluut willen bezoeken. In Torba kunt u in alle rust heerlijk bijkomen van de drukte van alledag en genieten van een lekker warm klimaat en een prachtige ongerepte omgeving.


Vakanties Torba
Aanbiedingen Torba
Lastminutes TorbaAutohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap