Op 18 kilometer van Bodrum ligt de kleine badplaats Turgutreis. Het centrum bestaat uit smalle straatjes die uitkomen op de gezellige wandelpromenade langs het strand. De grote moskee op het plein is het middelpunt van Turgutreis.

De omgeving van Turgutreis is bergachtig en de kust heeft fraaie baaien en inhammen. Hier liggen de badplaatsen en vele kleine stranden verscholen.

Turgutreis is een nog vrij nieuwe bestemming met een klein centrum met terrassen en gezellige winkelstraatjes. Leder, schoenen en tapijten worden hier aan de lopende band voor een lage prijs van de hand gedaan. Het dorp heeft een leuk haventje, een moskee en op zaterdag een bazaar.

Activiteiten en excursies

Duiken
Met een duikbril en een snorkel komt u vaak al heel veel moois tegen. Zeker hier in Turgutreis. De zee is zo helder en rond de rotsen en de baaien zo ondiep dat er vanaf het oppervlak al de mooiste dingen te zien zijn.

Ephesus
Eén van 's werelds mooiste vindplaatsen is Ephesus in Turkije, op circa 130 kilometer van Turgutreis. Hier krijgt u echt het idee in de geschiedenis te stappen wanneer u over de lange weg loopt langs de woonhuizen, de tempels, de bibliotheek, het theater, de haven, de winkels en het marktplein.

Globetrotten
Vlak voor de kust van Turkije, op circa een uur varen van Turgutreis ligt het Griekse eiland Kos. Leuke winkels, goede restaurants en een prachtig strand liggen hier te wachten. U kunt Kos perfect op de fiets verkennen. Er zijn dan ook volop fietsverhuurbedrijven op Kos.

Houd er rekening mee dat ze op Kos een siësta houden. Alles sluit rond een uur of 1. Vergeet uw paspoort en visum niet want u gaat naar een ander land.
Bovendien het is niet aan te raden deze trip op een zondag te maken, omdat dan bijna alles gesloten is.

Hammam
Als u in Turkije bent mag u een bezoek aan de Hammam natuurlijk niet overslaan. Voor veel Turken is de Hammam een belangrijke plaats. Niet iedereen heeft namelijk warm stromend water in huis. Naast het beroemde Turkse stoombad kan u uw lichaam laten verwennen met een heerlijke olie- of zeepmassageDo's & Dont'sMaak zelf een vakantiewidget op www.travelmap.nl

Bekijk meer informatie over TurgutreisAutohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap