Het Turkse Bitez is ideaal voor mensen die een vakantie met zon, natuur en rust willen. Het pittoreske dorp heeft een klein centrum met enkele winkels en restaurants. Het strand van Bitez is kindvriendelijk. Het fijne kiezelstrand loopt geleidelijk af in zee en is daarodoor ideaal voor kleine kinderen.

Vanwege de constant aanwezige wind in de baai is Bitez erg geschikt voor windsurfers. Bitez is een uitstekende vakantiebestemming voor wie in een rustigere omgeving, maar wel vlakbij een drukke stad wil verblijven.

Het bruisende centrum van Gümbet (3 km) of Bodrum (6 km) is per Dolmusbusje gemakkelijk bereikbaar. Bitez is een paradijs voor de strandliefhebber en de surfer. U kunt hier volop genieten van zon, zee en strand. Bitez ligt aan een fraaie baai en wordt in de volksmond vaak Bitez Yali genoemd.

Het strand van Bitez is een smal zandstrand met kiezelsteentjes. Langs het gehele strand bevindt zich een boulevard. Er zijn watersportmogelijkheden en gratis ligstoelen en parasols aanwezig. Tevens liggen er vele kussens en matten op het strand om te zonnen.

Activiteiten & Excursies

Duiken
Met een duikbril en een snorkel komt u vaak al heel veel moois tegen. Zeker hier in Bitez. De zee is zo helder en rond de rotsen en de baaien zo ondiep dat er vanaf het oppervlak al de mooiste dingen te zien zijn.

Ephesus
Eén van 's werelds mooiste vindplaatsen is Ephesus in Turkije, op circa 130 kilometer van Bitez. Hier krijgt u echt het idee in de geschiedenis te stappen wanneer u over de lange weg loopt langs de woonhuizen, de tempels, de bibliotheek, het theater, de haven, de winkels en het marktplein.

Kos
Vlak voor de kust van Turkije, op circa een uur varen van Bitez ligt het Griekse eiland Kos. Leuke winkels, goede restaurants en een prachtig strand liggen hier te wachten. U kunt Kos perfect op de fiets verkennen. Er zijn dan ook volop fietsverhuurbedrijfjes hier.

Houd er rekening mee dat ze op Kos een siësta houden. Alles sluit rond een uur of 1. Vergeet uw paspoort en visum niet want u gaat naar een ander land.
Bovendien is het niet aan te raden om er op een zondag heen te gaan omdat dan bijna alles gesloten is.Do's & Dont'sreiservaringen

Maak zelf een vakantiewidget op www.travelmap.nl

Bekijk meer informatie over BitezAutohuur | Hostels | Voordelige hotels | Reisgidsen | Hotels | Vliegtickets| Links | Sitemap